Pataruokia on mukava hauduttaa talviaikaan lämmitetyssä leivinuunissa.
n. 1 kg hirvenlihaa
(paistia)
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
100 g sipulikuutioita
2-3 porkkanaa
n. 6 dl pannun
huuhdelientä
3 rkl tomaattipyreetä
1/2-1 dl maustekurkun
lientä
1 tl suolaa
1 tlk (à 120 g) smetanaa
1 dl maustekurkkuja
kuutioituna
Leikkaa liha poikkisyin noin 1,5 cm:n viipaleiksi ja
edelleen kuutioiksi. Ruskista lihakuutiot pannulla useassa erässä. Ripottele
pariin pannulliseen vehnäjauhoja ja sekoita, kunnes jauhot ruskistuvat mutta
eivät pala. Lisää pannulle vettä ja sekoita tasaiseksi kiehauttaen ja kaada
kattilaan. Huuhtele pannu paistokertojen välillä ja kaada liemi kattilaan.
Kuullota sipulit lisää ne kattilaan. Mausta
tomaattipyreellä, maustekurkkukuutioilla ja liemellä sekä suolalla. Kuutioi
kuoritut porkkanat ja lisää joukkoon.
Kypsennä stroganovia miedolla lämmöllä kannen alla noin 2-4
tuntia, kunnes liha on mureaa.
Sekoita lopuksi joukkoon smetana.
(Pirkka-resepti, hieman muokattuna)