Tausta

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Mureketta palvikinkku-emmental-täytteellä

Hiihtolomaviikolla ehtii (näin kotona ollessa) panostamaan normaalia enemmään myös arkiruokaan. Tänään siis mureketta sipuleiden ja tomaattien kera. Lisäksi lohkoperunoita.
Mureke oli melko miedon makuista. Ensi kerralla täytyy laittaa hieman enemmän mausteita massan joukkoon.



Tässä perusohje, jonka tuplasin:

3/4 dl korppujauhoja
2 dl vettä
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl sipulijauhetta
1 muna

Täyte:
150 g palvikinkkua pieninä kuutioina
½ dl persiljaa silputtuna
1 dl emmental-juustoraastetta

Lisäkkeet:
2 isoa sipulia lohkoina
4 tomaattia

Säädä uuni 175 asteeseen.
Laita korppujauhot veteen turpoamaan n. 10 minuutiksi.
Lisää jauheliha sekä loput ainekset. Sekoita tasainen massa.
Muotoile mureketaikina pitkulaiseksi. Tee leveä ja syvä ura täytettä varten. Lisää täyte koloon ja tasoita murekkeen pinta sileäksi.

Leikkaa sipulit lohkoiksi ja laita ne uunivuokaan murekkeen viereen.
Paista n. 50 min. Lisää sen jälkeen murekkeen pinnalle juustoraastetta ja tomaatit, joihin on tehty ristikkäisviilto pinnalle. Pidä annosta uunissa vielä 15 min.

Tarjoa esim. lohkoperunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti