Tausta

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Herkkulaatikko

Pitkästä aikaa löysin tämän reseptin ja onneksi kaikki tarvikkeetkin löytyivät kotoa.


300-400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
½ tl pizzamaustetta
½ tl paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
n. 400 g tomaattimurskaa
1-2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 dl puuroriisiä
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl kermaa
1 dl maitoa
n. 175 g sulatejuustoa

Pinnalle:
juustoraastetta

Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet. Kypsennä jauhelihaa pannulla.
Lisää joukkoon tomaattimurska sekä hienonnettu valkosipuli.

Silppua sipuli ja kuullota se kevyesti pannulla rasvassa.
Kaada riisi ja vesi kattilaan. Hauduta vesi riisiin pienellä lämmöllä.

Sulata sulatejuusto kerma-maitoseokseen kattilassa.
Yhdistä riisit, sipuli ja juusto-kerma-maito. Kaada seos uunivuokaan.

Levitä seuraavaksi vuokaan jauhelihaseos ja ripota pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteen lämmössä n. 45-50 min.

2 kommenttia:

  1. Aikamoista herkkua oli tämä laatikko!! Annoin sen hautua miedossa leivinuunin lämmössä melkein kaksi tuntia, kyllä kelpasi herkutella! Kaveriksi olisi sopinut tuore patonki (ja raikas salaatti), mutta sitä en enää jaksanut leipoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Voin ihan kuvitella herkkuhetkesi ja sen tuoreen patongin... :) Jos vaihtaa puuroriisit irtonaiseen riisiin, saa myös vaihtelua ruuan rakenteeseen.

      Poista