5 annosta
Vaniljakiisseli
5 dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
Mustikkakiisseli
4 dl vettä
200 g mustikoita
4 rkl sokeria
2 rklperunajauhoja
3 rkl vettä
Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.
Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.
Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään.
Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta
kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna
jäähtyä.
Jaa annosmaljoihin vaniljakiisseli ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.
(Yhteishyvä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti