Tausta

lauantai 2. marraskuuta 2013

Mustikkakerroskiisseli

Tätä jälkiruokaa on mukava lusikoida lasista, josta kerrokset näkyvät kivasti läpi.


5 annosta

Vaniljakiisseli
5 dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Mustikkakiisseli
4 dl vettä
200 g mustikoita
4 rkl sokeria
2 rklperunajauhoja
3 rkl vettä

Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu. 
Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä. 
Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.
Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään. 
Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä. 
Jaa annosmaljoihin vaniljakiisseli ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.
(Yhteishyvä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti