Tausta

torstai 21. marraskuuta 2013

Naan-leipiä

Voi, että nämä osaavatkin olla niin hyviä! Uunituoreena voin kanssa aivan vastustamattomia...
Suosittelen heti tekemään tupla-annoksen ;)








(10 kpl)

4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 tl sokeria
½ pss kuivahiivaa
1 dl maitoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 muna
½ dl voisulaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Lisää joukkoon kädenlämpöinen  maidon ja rahkan seos, sekä lisäksi kananmuna.
Sekoita ja laita voisula joukkoon.
Alusta taikina ja kohota kaksinkertaiseksi.
Paloittele taikina kymmeneen osaa ja painele ne uunipelille n. ½ cm paksuisiksi pyörylöiksi.
Paista 225 asteessa n. 13-15 min. Voitele voisulalla ja tarjoa lämpimänä.


(Valion Ruokavuosi-lehti 4/97)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti