Tausta

tiistai 26. marraskuuta 2013

Texmex-munakasrulla

Tortillat maistuvat hyvin meidän perheelle, joten olikin aika jo kokeilla jotain uutta texmex-reseptiä. Täytteestä tuli oikein makoisaa ja ruoka katosi nopeasti parempiin suihin.




5 dl                  maitoa
4                      kananmunaa
3/4 tl                suolaa
3 dl                  vehnäjauhoja
1/4 dl               öljyä

Täyte               

1 rs (400 g)      jauhelihaa
1                      vihreä paprika
1-2 dl               sipulikuutioita
1 tlk (315 g)     tulista tai keskivahvaa salsadippiä
n. 100 g            maustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle           

1 1/2 dl            emmental-mozzarellajuustoraastetta

Vatkaa kananmunat kevyesti maidon joukkoon. Lisää suola, vehnäjauhot ja öljy. Vatkaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kaada taikina uunipannuun. Paista 225 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 20 minuuttia.

Valmista paistumisen aikana täyte. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuutioi paprika. Lisää jauhelihan joukkoon sipuli- ja paprikakuutiot. Sekoita ja anna hautua noin 10 minuuttia. Kaada joukkoon salsakastike ja kuumenna. Lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.

Levitä jauhelihaseos munakaslevylle. Kääri levy rullaksi. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kuorruta 225 asteessa vielä pari minuuttia niin, että juusto sulaa. Viipaloi munakaskäärö tarjoiluvadille. Tarjoa vihreän salaatin kanssa.


(Pirkka-ruoka 4/13)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti