Tausta

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Hirvikäristystä

Pakastimessa on vielä viime syksyn hirvenlihoja, joita täytyy nyt käyttää nyt urakalla pois. Tätä ruokaa perheen nuoriso on jo odotellutkin.





pakastettua hirvenlihaa n. 300 g
2 sipulia
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
10 kokonaista mustapippuria
1 tl suolaa

Ota hirvenliha huoneenlämpöön n. 2-3 tuntia ennen ruoan valmistusta.

Aloita käristys vuolemalla kohmeisesta lihasta lastuja, joita ruskistat pannulla pienissä erissä. Mittaa kasariin vesi ja laita sinne liemikuutio. Pidä vesi lämpimänä pienellä teholla. Kaada ruskistetut lihat pannulta veteen. Silppua myös sipulit sinne. Mausta suolalla ja pippureilla.

Anna käristyksen tekeytyä kasarissa pienellä teholla vajaan tunnin ajan. Lisää nestettä tarvittaessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti