Kesäkurpitsa on todella monipuolinen ruoanvalmistuksessa ja soveltuu myös leivontaan.
2 (à n. 350 g) | kesäkurpitsaa | |
Jauhelihatäyte: | ||
1 pkt (170 g) | Amerikan pekonia | |
1 rs (400 g) | jauhelihaa | |
3 dl | sipulikuutioita | |
eli n. 150 g | sipulia hienonnettuna | |
kesäkurpitsan sisustaa | ||
1 dl (50 g) | emmental-mozzarellajuustoraastetta | |
1/2 tl | suolaa | |
1/2 tl | mustapippuria | |
n. 2 rkl | yrttejä hienonnettuna (basilikaa, | |
timjamia, meiramia) | ||
1 tlk (200 g) | aurinkokuivattuja tomaatteja | |
Pinnalle: | ||
2 dl (100 g) | juustoraastetta |
Suikaloi
pekoni ja ruskista paistokasarissa. Lisää pannulle jauheliha ja sipuli
ruskistumaan. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja hauduta noin 5 minuuttia.
Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne sekä
juustoraaste täytteen joukkoon. Mausta seos, tarkista maku ja kaada uunivuokaan.
Ripottele päälle juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti