Tausta

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kesäkurpitsavuoka

Tätä Pirkan reseptiä olen kokeillut aiemmin täytetyissä kesäkurpitsoissa. Nyt tuli idea valmistaa iso annos uunivuokaan.
Kesäkurpitsa on todella monipuolinen ruoanvalmistuksessa ja soveltuu myös leivontaan.


2 (à n. 350 g)kesäkurpitsaa
Jauhelihatäyte:
1 pkt (170 g)Amerikan pekonia
1 rs (400 g)jauhelihaa
3 dlsipulikuutioita
eli n. 150 gsipulia hienonnettuna

kesäkurpitsan sisustaa
1 dl (50 g)emmental-mozzarellajuustoraastetta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
n. 2 rklyrttejä hienonnettuna (basilikaa,

timjamia, meiramia)
1 tlk (200 g)aurinkokuivattuja tomaatteja
Pinnalle:

2 dl (100 g)juustoraastetta

Kuori ja paloittele kesäkurpitsat pieneksi.
Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa. Lisää pannulle jauheliha ja sipuli ruskistumaan. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja hauduta noin 5 minuuttia. 
Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne sekä juustoraaste täytteen joukkoon. Mausta seos, tarkista maku ja kaada uunivuokaan.
Ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti