Tausta

lauantai 28. syyskuuta 2013

Valkosipulisämpylät

Tämä maukas resepti tuli vastaan Kääpiölinnan köökissä-blogissa. Pakkohan näitä oli kokeilla!
Aivan ihania...


(12 kpl)

2 dl maitoa
2,5 tl kuivahiivaa
0,75 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 rkl siirappia
1 dl neljän viljan hiutaleita
4,5 dl hiivaleipäjauhoja
 
Täyte:
50-60 g voita tai margariinia
 3 valkosipulinkynttä murskattuna
 
Lämmitä maito hieman käden lämpöä lämpimämmäksi, 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoja ja lisää seos maitoon hyvin sekoittaen. Lisää suola, öljy, siirappi ja neljän viljan hiutaleet. Alusta taikinaan loput jauhot niin, että taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
 
Voitele piirasvuoka tai käytä irtopohjavuokaa, jonka vuoraat leivinpaperilla (halkaisija n. 24 cm). Jaa kohonnut taikina 12 osaan. Pyörittele palat sileiksi sämpylöiksi. Asettele sämpylöistä yhdeksän ympyrään vuoan reunalle ja loput kolme vuoan keskelle. Peitä vuoka ja kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
 
Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet täytettä varten. Sekoita täytteen aineet keskenään. Paina kohonneisiin sämpylöhin sormella koloja ja täytä ne valkosipulivoilla.
 
Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 13 minuuttia. Anna sämpylöiden jäähtyä hieman vuoassa ennen herkuttelua.

2 kommenttia:

  1. Aivan uskomattoman hyviä! Eivät kauan leipäkorissa säilyneet :)

    VastaaPoista