Tausta

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Omenariisi

Viimeiset tämän syksyn omenat jalostuivat omenariisiksi. Vielä täyteläisemmän jälkiruoan saat tekemällä sen oikeaan riisipuuroon.


4 dl vettä tai omenamehua
1 dl puuroriisiä
4 dl omenakuutioita
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

Kuumenna vesi (tai mehu) ja kypsennä riisiä, kunnes neste on imeytynyt niihin. Jäähdytä.
Kuori ja paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Hauduta niitä kattilassa pienessä vesitilkassa, kunnes pehmenevät.
Vaahdota kerma.
Yhdistä omenat, riisi ja kermavaahto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Tarjoa jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti