Tausta

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Omenamuru ja vaniljakastike

Omenasesongin parhaita puolia...


OMENAMURU

6 pientä omenaa
sokeria
kanelia

Muruseos:

100 g voita






1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko lohkoiksi.
Levitä omenalohkot voidellun uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle hieman sokeria ja kanelia.
Sekoita taikinan ainekset käsin murumaiseksi seokseksi. Levitä seos tasaisesti omenalohkojen päälle.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 30-35 min.


VANILJAKASTIKE

2 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
reilu 1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
3 rkl sokeria
2 - 3 tl vaniljasokeria

Sekoita kylmään maitoon kerma, kananmuna ja Maizena. Kuumenna seosta niin, että se sakenee. Älä anna kiehua!
Lisää sokeri ja anna jäähtyä. Mausta lopuksi vaniljasokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti