Tausta

torstai 2. tammikuuta 2014

Uuniperunat sekä kinkkutäyte ja katkarapu-kylmäsavulohitäyte

Uutena vuotena teen perinteisesti uuniperunoita kahdella täytteellä. Nämä ovat vakiintuneet meidän perheen suosikeiksi :)



6 kpl jauhoisia perunoita
2 dl lihalientä kuutiosta

Kinkkutäyte

200 g savukinkkua
1 prk (250 g) raejuustoa
ruohosipulia
1 prk Creme Bonjour Cuisine valkosipuli ja yrtit
1 rkl sinappia

Katkarapu-kymäsavulohitäyte

2 keitettyä kananmunaa
150 g kylmäsavustettua lohta
100 g katkarapuja (suolaliemessä)
1 prk (250 g) raejuustoa
tilliä
1 prk Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus


Pese ja kuori perunat. Viipaloi ne ja asettele folioihin. Valmista lihaliemi. Valele jokaiselle perunalle n. 3 rkl lihalientä. Sulje nyytit ja laita ne 200-asteiseen uuniin n. tunniksi.

Valmista sillä välin täytteet.
Viipaloi kinkku ja sekoita se muiden ainesten kanssa yhteen. Laita täyte maustumaan jääkaappiin.

Keitä kananmunat koviksi ja jäähdytä ne.
Paloittele kylmäsavulohi ja valuta katkaravut.
Viipaloi myös kananmunat ja sekoita kaikkien muiden ainesten kanssa yhteen.
Laita myös tämä täyte jääkaappiin tekeytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti