Tausta

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Nyhtöpossuburgerit

Pitihän sitä itsekin kokeilla tämän hetken trendiruokaa :)


Hampurilaissämpylät
8 kpl
2,4 dl lämmintä vettä
3 rkl lämmintä maitoa
2 tl kuivahiivaa
2½ rkl sokeria
2 isoa kananmunaa
7,2 dl leipäjauhoja
0,8 dl vehnäjauhoja
1½ tl suolaa
2½ rkl pehmeää voita
seesaminsiemeniä

Sekoita kulhossa vesi, maito, hiiva ja sokeri. Anna hiivan vaikuttaa noin 5 minuuttia, kunnes seos alkaa kuplia.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot, suola ja voi.
Sekoita kuivien aineiden joukkoon hiivaseos ja vatkattu kananmuna. Vaivaa taikinaa muutama minuutti.
Peitä taikina kostealla pyyhkeellä ja anna kohota lämpimässä paikassa pari tuntia.
Jaa taikina 8 osaan ja muotoile niistä sämpylöitä. Anna kohota 1-2 tuntia.
Sivele sämpylät maidolla, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.

Täytteet: 

majoneesia
cheddar-sulatejuustoviipaleita
jääsalaattia
sipulirenkaita
tomaattia
sinihomejuustoa
valmista nyhtöpossua

Halkaise valmiit sämpylät ja täytä ne haluamallasi tavalla :)

(sämpylöiden ohje Á la gourmande-blogista pienillä muutoksilla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti