Tausta

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Juustoinen perunaviipalelaatikko

Täsllä ohjeella tulee kerralla reilu satsi mehevää perunaviipalelaatikkoa, joka on parhaimmillaan toisena päivänä valmistuksen jälkeen, kun se tekeytyy jääkaapissa (mikäli sitä jää ensimmäisen kierroksen jälkeen...).


8 isoa perunaa
4 isoa porkkanaa
600 g jauhelihaa
2 keskikokoista sipulia
200 g sulatejuustoa
1 lihaliemikuutio
6 dl vettä
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat. Laita ne uunivuokaan.
Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon kuutioidut sipulit kuullottumaan paistamisen loppupuolella.
Kaada liha-sipuliseos kasvisviipaleiden päälle vuokaan. Nostele aineksia hieman sekaisin.

Mittaa vesi kattilaan. Lisää sekaan liemikuutio. Kun vesi alkaa lämmetä, lusikoi joukkoon sulatejuusto, pippuri ja suola.
Sulatejuuston liuettua veteen, seos on valmista kaadettavaksi vuokaan.

Paista 200 asteessa 1½ tuntia. Viimeisen puolen tunnin ajaksi voit peittää vuokan esim. foliolla, ellet halua pinnan tummuvan (kuten kuvassa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti