Viime vuosina olen käyttänyt kaalilaatikkoon kiinankaalia. Se on nopeammin kypsyvää, eikä maku poikkea juurikaan tavallisesta keräkaalista. Perheenkin mielestä lopputulos on hyvin pehmeää ja suunmukaista :)
1 kg kiinankaalia
2 dl vettä
lihaliemikuutio
400 g naudan jauhelihaa
1½ tl suolaa
1 tl yrttisuolaa
2 tl meiramia
1 tl paprikajauhetta
2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
3/4 dl siirappia
2 isoa sipulia
1 dl puuroriisiä + vettä keittämiseen (=keitettyä riisiä n. 3 dl)
2 dl ruokakermaa
3 dl maitoa
2 munaa
Hienonna kaalit ( jätä kova
kantaosa pois) ja pehmitä sitä kattilassa vähässä
vesi-lihaliemiseoksessa kannen alla välillä sekoitellen 10 - 15 min.
Keitä samanaikaisesti riisi lähes kypsäksi kattilassa vedessä.
Paista
jauheliha ja sipulit paistinpannulla. Yhdistä kattilaan kaaliseoksen
sekaan lihaseos, keitetyt valutetut riisit ja kaikki mausteet, sekoita
seos hyvin ja kaada se uunivuokaan.
Sekoita muna-maito-kermaseos ja
kaada sekin vuokaan, sekoita.
Kypsennä laatikkoa 200
-asteisessa uunissa noin tunnin verran.
(Ohje pienillä muunnoksilla Makunautintoja Mimmin keittiöstä-blogista)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti