Tausta

perjantai 1. marraskuuta 2013

Kaalilaatikkoa

Viime vuosina olen käyttänyt kaalilaatikkoon kiinankaalia. Se on nopeammin kypsyvää, eikä maku poikkea juurikaan tavallisesta keräkaalista. Perheenkin mielestä lopputulos on hyvin pehmeää ja suunmukaista :)


1 kg kiinankaalia  
2 dl vettä 
lihaliemikuutio

400 g naudan  jauhelihaa
1½  tl suolaa
1 tl yrttisuolaa
2 tl meiramia
1 tl paprikajauhetta
2 maustemittaa rouhittua mustapippuria
3/4 dl siirappia 
2 isoa sipulia
1 dl  puuroriisiä + vettä keittämiseen  (=keitettyä riisiä n. 3 dl)
2 dl ruokakermaa
3 dl maitoa
2  munaa

Hienonna kaalit ( jätä kova kantaosa pois) ja pehmitä sitä kattilassa vähässä vesi-lihaliemiseoksessa kannen alla välillä sekoitellen 10 - 15 min. Keitä samanaikaisesti riisi lähes kypsäksi kattilassa vedessä. 
Paista jauheliha ja sipulit paistinpannulla. Yhdistä kattilaan kaaliseoksen sekaan  lihaseos, keitetyt valutetut riisit ja kaikki mausteet, sekoita seos hyvin ja kaada se uunivuokaan. 
Sekoita muna-maito-kermaseos ja kaada sekin vuokaan, sekoita. 
Kypsennä laatikkoa 200 -asteisessa uunissa noin tunnin verran. 


(Ohje pienillä muunnoksilla Makunautintoja Mimmin keittiöstä-blogista)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti