Tausta

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Suppilovahverokastike

Tästä kastikkeesta saa helposti moussen vaihtamalla ruokakerman kuohukermaan ja vaahdottamalla sen ennen seokseen lisäämistä.



1 litra suppilovahveroita
1 sipuli
1-2 rkl öljyä

25 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
1 tl yrttisuolaa
1/4 tl valkopippuria
2 dl kermaa

Kääntele sieniä teflonpannulla, kunnes neste on haihtunut. Lorauta pannulle öljyä ja lisää hienonnettu sipuli joukkoon.
Kuumenna kattilassa rasva. Lisää vehnäjauhot ja sekoittele hetki. Lisää maito ja kerma samalla sekoitellen. Anna hautua n. 10 min. Mausta.

Huom! Mikäli teet moussen, älä lisää kermaa yhtä aikaa maidon kanssa, vaan jäähdytä sieniseos ensin ja sitten lisää joukkoon vaahdotettu kuohu- tai vispikerma. Tarjoa mousse kylmänä esim. paistin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti