Tausta

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kinkkukastike eli sipatti

Tämä kastike saattaa jakaa mielipiteitä, mutta meillä tätä on totuttu syömään keitetyn kukkakaalin kaverina. Ja on hyvää!

  


300 gsaunapalvikinkkua tai kinkkusuikaleita
1 rklvoita
3 rklvehnäjauhoja
5-6 dlmaitoa
1/4 tlvalkopippuria

mustapippuria
1 dlruohosipulisilppua tai 1 sipuli

(suolaa)

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Ruskista kinkkukuutioita kattilan pohjalla rasvassa, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Jos käytät tavallista sipulia, pilko se tässä vaiheessa kuullottumaan pannulle.

Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita, mutta älä ruskista. Lisää kerralla maito ja sekoita hyvin.

Anna kastikkeen hautua 10 minuuttia ja mausta se pippureilla, ruohosipulilla ja halutessasi suolalla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti