300 g | saunapalvikinkkua tai kinkkusuikaleita |
1 rkl | voita |
3 rkl | vehnäjauhoja |
5-6 dl | maitoa |
1/4 tl | valkopippuria |
mustapippuria | |
1 dl | ruohosipulisilppua tai 1 sipuli |
(suolaa) |
Tausta
sunnuntai 20. lokakuuta 2013
Kinkkukastike eli sipatti
Tämä kastike saattaa jakaa mielipiteitä, mutta meillä tätä on totuttu syömään keitetyn kukkakaalin kaverina. Ja on hyvää!
Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Ruskista kinkkukuutioita kattilan pohjalla rasvassa, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Jos käytät tavallista sipulia, pilko se tässä vaiheessa kuullottumaan pannulle.
Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita, mutta älä ruskista. Lisää kerralla maito ja sekoita hyvin.
Anna kastikkeen hautua 10 minuuttia ja mausta se pippureilla, ruohosipulilla ja halutessasi suolalla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti